در این صفحه قصد داریم تا به معرفی محله ای سعادت آباد بپردازیم و توضیحاتی در مورد این محله دهیم ، سپس به معرفی بخش های مختلغ این منطقه ، خیابان ها ، مراکز تفریح و بخش های مختلف این منطقه بپردازیم
این منطقه با توجه به موقعیت قرار گیری و جوانب مختلف یکی از محلات قدیمی و لوکس تهران محسوب میشود ، که در بخش منطقه 2 شهرداری شمال غرب تهران واقع شده است ، دسترسی های محله ای سعادت آباد به شهر تهران بدین صورت است که از شرق به بزرگراه چمران، از جنوب به شهرک غرب، از شمال به کوی فراز، از شمال شرق به اوین، از شمال غرب به فرحزاد راه دارد.
خیابانهای سعادت آباد تهران ،۲۴ متری، علامه، سرو و همچنین بلوار پاکنژاد و بلوار فرحزادی، از خیابانهای اصلی سعادت آباد محسوب میشوند. بلوار اصلی سعادت آباد در امتداد شمال-جنوب میباشد. خیابان اصلی شرقی – غربی سعادت آباد بلوار سرو میباشد و بلوار دریا موازی با بلوار سرو در ضلع جنوبی سعادت آباد است و مرز سعادت آباد و شهرک غرب به حساب میآید.
عناوین مطلب
بافت محله سعادت آباد چگونه است؟
سعادت اباد بافت شهری مدرنی دارد، خیابانهای اصلی و فرعی موجود در این محله از استانداردهای جدید شهری پیروی کردهاند. ساختمانهای قدیمی خیلی کم در این محله به چشم میخورند و بیشتر ساختمانها و برجها از قدمت کمتر از ۲۰ سال برخوردارند.
غالب کارشناسان ملکی بر این باورند که نوع ساخت و ساز در این منطقه با اکثر محلات تهران متفاوت بوده و کیفیت متریال آپارتمانها در سطح بالا و مرغوبی است، همین موضوع باعث افزایش تقاضا برای سکونت در سعادت آباد شده است.
وجه تسمیه و علت نام گذاری این محله چیست؟
در سال 1327 سید ضیاءالدین طباطبایی ده ای را که بدون سکنه بوده و غالب زمینهای آن ریگزارها تشکیل داده بودند؛ خریداری میکند. در ابتدای کار؛ آشنایان یزدی و همینطور کشاورزانی را که همگی سید بودند استخدام کرده و با توجه به سید بودن همه آنها این ده را سادات آباد نامگذاری میکنند.
ساکنان این ده شروع به گندم کاری، یونجه کاری و پرورش خرگوش میکنند. سید ضیا الدین طباطبایی از طریق فروش گوشت خرگوش به مغازههای چهارراه استانبول و فروش پوست خرگوش و پشم آن برای تولید کلاه و پالتو به بازرگانان و به دست آوردن پول از این راه هرچه خرابه بوده را آباد میکند و به آب میرساند.
با رهبری سید ضیاءالدین طباطبایی و تلاش کارگران در این منطقه آبادانی چشمگیری در این منطقه به وجود آمد، از طرفی در این مدت تعدادی کارگر غیر سید هم اضافه شدند و برای تلفظ راحتترکلمه سادات به سعادت تبدیل شد. جالب است بدانید گندم مزارع سید ضیاءالدین طباطبایی تأمینکننده غله بسیاری ازمناطق تهران شد و بسیاری از میوههای مرغوب در آن دوران از باغهای سید ضیاءالدین طباطبایی در “سعادت آباد” تأمین میشد.
تراكم جمعيت و سطح قيمت خانه هاي اين محله چگونه است؟
به صورت میانگین جمعیت این محله رقمی معادل 560 هزار نفر و تعداد حدودی 140 هزار خانوار است، که با توجه به رشد جمعیت و بالا رفتن تب سکونت در تهران این تعداد همچنان رو به افزایش است همچنین سطح قیمت خانه در این محله ی پر طرفدار به طور میانگین تقریبا بالا است اما همچنان زندگی در سعادت آباد تهران پرطرفدار است. نرخ ملک در محله سعادت آباد از متری 9 میلیون تومان تا متری 20 میلیون تومان متغیر است. اگر شما هم قصد خرید و یا رهن و اجاره آپارتمان در این محله را دارید می توانید به صفحه خرید ملک در سعادت آباد و رهن و اجاره آپارتمان در سعادت آباد در وبسایت ihome مراجعه فرمایید.
دسترسي ها و خيابان هاي مهم اين محله كدام است؟
خیابان سعادت آباد (بلوار اصلی شمالی – جنوبی)، خیابان سرو (بلوار اصلی شرقی – غربی)، خیابان صرافها، خیابان فرهنگ، خیابان علّامه، خیابان لادن (کوی فراز) و… از خیابانهای اصلی سعادتآباد هستند. میادین اصلی این محله هم میدان سردار شهید حسن طهرانی مقدم (کاج)، میدان شهرداری (قیصر امینپور، میدان سرومیدان فرهنگ، میدان بوستان (کتاب)، میدان بهرود هستند. بلوارهای اصلی سعادت آباد تهران هم بلوار شهرداری، بلوار بهزاد، بلوار ۲۴ متری، بلوار دریا، بلوار پاک نژاد، بلوار شهید فرحزادی، بلوار پیام نام دارند.
همانطور که در بخشهای قبل گفتیم محله سعادت آباد از شرق به بزرگراه چمران، از جنوب به شهرک غرب، از شمال به کوی فراز، از شمال شرق به اوین، از شمال غرب به فرحزاد راه دارد. بزرگراه یادگار امام شمال و غرب سعادتآباد را محصور کردهاست و مناطق کوی فراز و شهرک مخابرات (بهرود) در شمال سعادتآباد و در دامنه کوه واقع هستند.
در مورد حمل و نقل عمومی هم باید بدانید که نبش پارک سنگی پایینتر از میدان کاج هم تاکسیهای آزادی، ونک، انقلاب و میدان صنعت همیشه حضور دارند. از میدان صنعت هم به تمامی نقاط تهران دسترسی دارید و میتوانید با اتوبوس یا تاکسی جابجا شوید. همچنین میدان کاج هم اخیرا به پیشنهاد شورای شهر به میدان شهید تهرانی مقدم تغییر نام داده است.
معرفي مراكز آموزشي و فرهنگي محله سعادت آباد
دو دانشگاه دولتی امام صادق و همچنین دانشکده ادبیات فارسی و زبانهای خارجی دانشگاه علامه طباطبایی در محله سعادت آباد هستند. موسسات زبان آفرینش، ایرانمهر، ایراناروپا، سفیر و مجتمع فنی تهران … در سعادتآباد شعبه دارند و تعداد موسسات هنری هم کم نیست. مدارس دولتی و غیر دولتی این منطقه نیز زیاد هست و چند مدرسه هوشمند و دوزبانه هم در این محله وجود دارند. در کل باید بدانید ساکنین این منطقه تمامی نیازهای فرهنگی و آموزشی خود را میتوانند به راحتی پاسخ دهند.
مراکز خرید اصلی محله سعادت آباد کجاست؟
مراکز تجاری و فروشگاههای بسیاری درسعادت آباد از مشهورترین مراکز خرید تهران هستند و خریداران زیادی را از محلات دیگر تهران جذب کردهاند. در این مراکز انواع کالاهای مصرفی با برندهای مختلف به فروش میرسد. از معروفترین مراکز خرید این محله میتوان به مرکز تجاری سروستان،مرکز تجاری بوعلی، پاساژ مادر، فروشگاه شهروند بهرود، مرکز تجاری علامه، مرکز تجاری سهیل، مرکز تجاری ابریشم، مرکز خرید توس، مرکز تجاری کسری، مرکز تجاری پرواز، مجتمع تجاري ديدار و … اشاره کرد.
همچنین نمایندگی برندهای مختلفی مانند آدیداس، ماسیمودوتی، فرس و … در این محله وجود دارند. همچنین سعادتآباد شیرینیفروشیهای معروفی مانند شیرینیسرای علامه واقع در خیابان علامه شمالی، شیرینیسرای لادن نبش بلوار شهرداری و شیرینی سرای بی بی پایینتر از میدان کتاب را دارد.
معرفی تکایا، مساجد و حسینیه های شاخص محله
یکی از مساجد شناختهشده تهران که معمولا جهت برگزاری مراسم ترحیم از آن استفاده میشود، مسجد الرسول (ص) واقع در میدان شهید تهرانی مقدم (کاج سابق) است. دو مسجد دیگر این محله؛ مسجد قدس واقع در بلوار دریا و دیگری مسجد پیامبر اعظم در میدان بهرود است. همچنین از اماکن مذهبی این محله میتوان به حسینیههایی مانند حسینیه سیدالشهدا واقع در سرو شرقی و حسینیه ثارالله در خیابان بیستوهشتم محله سعادت آباد اشاره کرد.
در این محله چند مرکز درمانی معتبر وجود دارد؟
سه بیمارستان مطرح در این محله بیمارستان شهید مدرس، بیمارستان پارسیان و بیمارستان عرفان هستند. که در این بین تنها بیمارستان مدرس، دولتی است. سعادت آباد را میتوان یکی از قطبهای درمانی تهران نامگذاری کرد. مطب تعداد زیادی از پزشکان شناختهشده در این محله است. همچنین کلینیکهای زیبایی متعددی در این محله حضور دارند؛ علاوه بر آن تعداد مراکز تصویربرداری و فیزیوتراپی و … در این منطقه کم نیست. یکی از معروفترین مرکزهای تصویربرداری تهران به نام پردیس نور نیز در خیابان بیستوهشتم سعادتآباد واقع شده است.
محله سعادت آباد چند مرکز مهم دولتی دارد؟
علاوه بر فضاهایی که برای امور روزانه و تفریح در این محله معرفی شده است، شعب اکثر بانکهای معتبر در این محله موجود است و ساکنین برای امور بانکی لازم نیست به مناطق دیگر مراجعه کنند.از دیگر مراکز دولتی سعادتآباد میتوان به شهرداری منطقه 2، سفارت نیکاراگوئه، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران و دادسرای سعادتآباد اشاره کرد.
اماکن تفریحی و ورزشی محله سعادت آباد کجاست؟
محله سعادت آباد یکی از محلات تهران است که دارای تعداد زیادی بوستان و فضای سبز است، بیش از 40 پارک در این محله ثبت شده است. پارک سنگی نرسیده به میدان کاج، پارک پرواز در میدان بهرود، پارک آسمان در میدان کتاب و … از پارکهای بزرگ و شناخته شده سعادتآباد به حساب میآیند. ژوراسیک پارک تهران یا بوستان دایناسورهای متحرک هم که یک بوستان آموزشی، گردشگری و تفریحی در میدان بهرود سعادت آباد تهران است.
از دیگر جاهای تفریحی این منطقه سینما اریکه ایرانیان است. واقعیتی که در مورد سعادتآباد به چشم میآید تعدد رستورانها، فودکورتها و همچنین پاساژها و مجتمعهای تجاری شیک و متنوع است که باعث شده پاتوق بسیاری از افراد گردد و جز مناطق خوب تهران برای خیابانگردی به حساب آید.
قدم زدن در خیابانهای سعادتآباد شما را به این نتیجه میرساند که اینجا نباید با شکم خود رو دربایستی کنید! اگر خیابان سعادت را برای پیاده روی یا تفریح شبانه انتخاب کرده اید مطمئن باشید بدون خوردن یک فست فود یا آبمیوه و بستنی از آن خارج نمی شوید.
همچنین سکونت در سعادت آباد شما را به درکه و فرحزاد نزدیک خواهد کرد. لازم به ذکر است هتل اسپیناس پالاس، بزرگترین و مدرنترین هتل پنج ستاره ایران در شمال سعادت آباد و در ضلع شمالی میدان بهرود واقع شدهاست.